Cafea specialitate Honduras Single Origin. Cafeaua din Honduras este bogată și netedă, cu un gust de unt. Boabele de cafea din Honduras sunt cultivate la mare altitudine, ceea ce le conferă un gust bogat și neted. De asemenea, boabele sunt prăjite în stare proaspătă pentru a-și păstra aroma și aroma, ceea ce o face una dintre cele mai populare cafele din lume.
Industria cafelei din Honduras este unul dintre cele mai importante sectoare economice din Honduras. Țara are o tradiție bogată și diversă a cafelei care datează din 1820. Astăzi, industria cafelei din Honduras prosperă și crește într-un ritm fără precedent.
Cafeaua din Honduras este un tip de cafea care are un gust fin si placut. Este cultivat de obicei în munții din Honduras și este diferit de alte cafele, deoarece are mai puțină aciditate decât alte tipuri de cafea. Cafeaua din Honduras sunt de obicei prăjite chiar înainte de a fi vândute, așa că sunt întotdeauna proaspete.
Finca Cerro Alto este situată pe versanții muntelui Celaque, (2900m) cel mai înalt vârf din Honduras. „Celaque” traduce „cutie de apă” în dialectul Lenca local, dar acum distinct, care descrie fluxul constant de apă din multe râuri care vin din munte și hrănesc fermele de cafea de-a lungul dealurilor până la capitala districtului Gracias.
Familia Esteves cultivă două soiuri la ferma lor: Parainema și Pacas, două soiuri utilizate pe scară largă în Honduras pentru productivitatea lor, rezistența împotriva ruginii frunzelor și a altor dăunători și, de asemenea, pentru calitatea cupei. Culegătorii culeg doar cireșele coapte, le transportă pe versanții muntelui până la stația de spălare a fermei unde cireșele sunt spălate, sortate în funcție de dimensiune și densitate și apoi decorticate, spălate din nou și fermentate în rezervoare.