Cafea specialitate Ethiopia No 10, cafea proaspat prajita

64,90 lei119,90 lei

Cafea specialitate Etiopia Single Origin
(Ghid de cumparare cafea de specialitate Africa)

Note de degustare: GUST dulce, floral cu note de iasomie, fructe de padure, baza de ciocolata. Aciditate citrica placuta, aroma puternica.
Metoda de procesare: Washed
Scor SCA: 86.5
Tara: Etiopia (harta cafea)
Ferma: Ferme de mici dimensiuni, regiune Sidamo
Altitudine: 1800m – 2000m
Sortiment: Sidamo Ato Tona

SKU: Nu se aplică Categorii: , Etichete: , , , ,

Cafea specialitate Etiopia Single Origin. Profilul de aromă al cafelei etiopiene poate varia în funcție de locul în care a fost cultivată. În general, tinde să aibă note de fructe și condimente, care se pot datora altitudinii la care sunt cultivate sau modului în care sunt procesate. Etiopia este una dintre țările care produce cele mai bune boabe de cafea. Boabele de cafea etiopiene sunt cunoscute pentru gustul și aroma lor intensă. Boabele de cafea sunt uscate natural printr-o tehnică numită „dry-process” care le conferă un gust unic.

Cafelele din regiunea Sidamo au un caracter foarte special si profil unic de cupa care justifica considerarea lor drept unele dintre cele mai bune cafele din lume. Etiopia este considerata leaganul cafelei si renumita pentru faptul ca a fost in padurea din regiunea Kaffa unde a crescut Cafeaua Arabica salbatic. In Etipia, un numar mare de fermieri cu un randament al productiei de obicei mic transporta impreuna boabele de cafea si le aduc in centrele de colectare unde sunt statii de spalare, mai degraba decat sa proceseze boabele de cafea cu propriile lor utilaje. La statiile de spalat boabele de cafea sunt sortate cu atentie inainte de a fi procesate. Dupa spalare, continutul ridicat de umiditate al boabelor trebuie sa fie redus pana la aproximativ 12%, si lucru se intampla natural, sub soarele african, pe asa-numitele „paturi” sau “mese de uscare”.

Greutate Nu se aplică
Gramaj

500g, 1000g

Macinatura

Boabe, Espresso, Filtru, Ibric, Moka Pot

Shopping Cart