cafea de specialitate costa rica

Cafea de specialitate Costa Rica

Cafelele din Costa Rica sunt delicioase și ușor de băut. Ele prezintă o dulceață complexă combinată cu aciditate rafinată, texturi moi și o gamă largă de arome florale și citrice.

COSTA RICA KEY FACTS
PROCENT DIN PIAȚA MONDIALA 0,93%
RECOLTA Variază de la regiune la regiune
PROCESE DE PRODUCTIE: Spălate, Honey, Naturale
TIPURI PRINCIPALE: Arabica Typica, Caturra, Catuai, Villa Sarchi, Bourbon, Gesha, Villalobos
CLASAMENTUL MONDIAL CA PRODUCĂTOR pe locul 15

Fiind foarte mândră de cafeaua pe care o cultivă și o produce, Costa Rica a interzis producția de Robusta pentru a-și proteja soiurile Arabica, cum ar fi Typica, Caturra și Villa Sarchi. Guvernul a emis, de asemenea, linii directoare stricte de mediu pentru a proteja ecosistemele vulnerabile și viitorul producției de cafea.
Există peste 50.000 de cultivatori de cafea în Costa Rica, iar aproximativ 90% dintre aceștia sunt producători mici, cu mai puțin de 5 hectare (12 acri) fiecare. Industria a trecut printr-o revoluție înainte de a trece la producția de cafea de calitate. Numeroase micro-mori au fost construite în jurul regiunilor cu productie în creștere, permițând producătorilor mici, sau micilor grupuri de fermieri, să-și prelucreze propriile boabe, să-și controleze și să adauge valoare recoltei lor, și să facă comerț direct cu cumpărători din întreaga lume.
Această dezvoltare a ajutat generațiile tinere să continue sa lucreze la fermele de familie, în ciuda piețelor instabile – o tendință care, din păcate, nu este comună peste tot în lume.

Harta cafelei de specialitate din Costa Rica

Poate cea mai cunoscută regiune de cafea din Costa Rica, Tarrazu crește în principal Caturra și Catuai la umbră, la altitudini de 1.500-1.900 m deasupra nivelului mării. Multe subregiuni oferă caracteristici diferite și arome complexe. Recoltarea durează din 5 noiembrie până în martie.

Asculta textul articolului
Shopping Cart