UnitedBeans mostra degustare cafea artizanala

Cauta cafea proaspat prajita

Boabele de cafea sunt un produs agricol. Sunt boabe/fructe care cresc intr-un copac – nu sunt produse într-o fabrică undeva.

Ca toate alimentele agricole, boabele de cafea sunt cele mai bune atunci când sunt preparate proaspete. La prospețimea maximă, la doar câteva zile după ce au fost prăjite, zaharurile sunt dulci, uleiurile naturale scot arome vibrante, acizii sunt crocanți și echilibrați și există foarte puțin amărăciune.

Cu toate acestea, boabele încep să se descompună rapid, dupa un timp. Zaharurile dispar, uleiurile se evaporă, acizii se descompun în compuși amari, iar aroma odată limpede devine slaba și de nedistins.

Această pierdere a aromei și a prospețimii poate afecta plenitudinea cafelei zilnice, ceea ce înseamnă că este mai greu să apreciezi cu adevărat cafeaua și să te bucuri cu adevărat de momentul savurarii ei.

Iată regula: boabele de cafea sunt proaspete doar la 2-3 săptămâni după ce au fost prăjite. Cafea pre-măcinată? Aceasta are doar 20-30 de minute de prospețime maximă înainte de a începe să se degradeze rapid.

Iată cum să știi cât de proaspătă este cafeaua înainte de a te angaja să cumperi o pungă:

Evitați pungile „a se consuma inainte de”. Boabele sunt întotdeauna valabile cateva luni în viitor, ceea ce înseamnă că producatorul încearcă să te facă să crezi că boabele au prospețimea maximă timp de luni de zile, nu de săptămâni.

Căutați pungile marcate „prăjite la data”. Prăjitoriile care publică data exactă la care a fost prăjită cafeaua nu se tem să vă spună adevărul. Aceasta este marca unei prăjitori transparente, de calitate.


Cea mai buna este cea proaspăta. Mereu.

Shopping Cart