abonament cafea specialitate

Cele 3 valuri ale cafelei

Cafeaua a fost mult timp o marfă. S-a comercializat, vândut precum uleiul sau bumbacul. Prăjită super dark pentru a elimina aromele ciudate din boabele de cafea de calitate scăzută. Drept urmare, toata cafeaua a avut aproape același gust: carbon, cenușă și amăreala.

Moda cu cafeaua de specialitate a lăsat în urmă aceste vechi practici, si a incercat sa ofere ceva mai bun. Această mișcare de la vechi la nou este adesea comunicată în „valuri ale cafelei”. Sa incercam sa le explicam, mai jos.

Cafea primul val — Cafea de bază de calitate scăzută, obținută fără trasabilitate, prăjită fără măiestrie și vândută învechită.

Cafea al doilea val — accent mai puternic pe calitatea cafelei, dar și mai mult pe băuturile creative de cafea, cum ar fi latte-uri și frappe-uri aromate. Cafeaua are un gust mai bun pentru că este de calitate superioară, dar prăjirea este încă foarte întunecată (dark), rezultând în mare parte arome amare.

Cafea al treilea val — Accent foarte puternic pe cafea de calitate specială. Prăjirea este complet reimaginată pentru a scoate cea mai buna aromă posibilă, de obicei cu o prăjire ușoară sau medie. Transparența originii este apreciată, iar iubitorii de cafea sunt mai conectați la fermele și regiunile și țările de origine decât oricând. Calitatea avansată din toate punctele de vedere, de la prepararea cafelei cu expresoare manuale până la crearea de artă în latte.
Când vine vorba de asta, cafeaua valului 3 (denumită cel mai frecvent „cafea de specialitate”) este o reinventare completă a cafelei. Fiecare aspect al lanțului de aprovizionare, prăjirea, prepararea cafelei și serviciul in cafenele, a fost evaluat și reîmprospătat, cu accent pe calitate și transparență. Acesta este viitorul cafelei și merită explorat.

Te va captiva, te va conecta cu mulți fermieri din întreaga lume care cultivă cafea de exceptie. Îți va oferi șansa de a te conecta cu tine în fiecare dimineață.

Shopping Cart