Cafea specialitate Burundi Single Origin. Cafeaua din Burundi este o cafea artizanală cu lot mic, care este prăjită manual în loturi mici. Aceasta înseamnă că are un profil de aromă și o aromă unice. Cafeaua Burundi este o cafea prăjită de culoare închisă, cu o aromă de fructe, de ciocolată. Burundi este una dintre cele mai sărace și mai dens populate din Africa, dar are și una dintre cele mai bune cafele din lume.
Stația de procesat Mubuga este situată la peste 1.500 de metri inaltime in Burundi. Fermierii care își livrează cafeaua la aceasta statie, detin în medie 250 de arbori de cafea pe dealurile din jur. Cafeaua lor naturală este florală și dulce, cu o gamă largă de note de fructe, inclusiv citrice și fructe de pădure. În ciuda omniprezenței culturii de cafea în Burundi, fiecare mic producător produce o recoltă relativ mică. Micul proprietar are aproximativ 250 de arbori, în mod normal pe plantatiile lor. Fiecare arbore produce în medie 1,5 kilograme de cafea, astfel încât producătorul mediu vinde aproximativ 200-300 de kilograme de cafea anual. În timpul sezonului de recoltare, toată cafeaua este selectată manual. După sortare, cafeaua este apoi depozitata direct pe mesele de uscare unde se va usca natural, încet, timp de 3-4 săptămâni.