Blend Cafea specialitate All Day, proaspat prajita. Amestecarea cafelei (Blend) se face din mai multe motive. Probabil, scopul este de a face o cafea cu o calitate mai bună la ceașcă decât oricare dintre ingredientele în mod individual. Cafeaua ar trebui să poată fi consumata dintr-o singura origine, ar trebui să aibă o aromă bună clara. Corpul este senzația de greutate și grosime cafelei, cauzată de procentul de solide solubile din ceașcă, inclusiv toți compușii organici care sunt extrași din prepararea cafelei. Postgustul (Aftertaste) se referă la senzații reziduale, persistente în gură, după ce cafeaua a fost consumata.
Un motiv ar putea fi crearea unui amestec de brand, sau de semnătură, care să-i determine pe consumatori să echivaleze un anumit profil de cafea cu o anumită imagine de marcă; Cafelele sunt de asemenea amestecate, pentru a obține constanta, de la recoltă la recoltă, de la an la an. Acest lucru il fac mărcile mari, care nu doresc să fie dependente de nicio aromă de origine specifică. “Note de gust” este un termen pe care îl folosim pentru a descrie aromele de cafea care sunt intrinseci unei anumite cafele dintr-o anumită origine.