Cafea specialitate Tanzania Single Origin. Cafeaua din Tanzania este una dintre cele mai populare origini de cafea din lume. Este cultivat pe versanții Muntelui Kilimanjaro și Muntelui Meru din regiunea de nord-est a Tanzaniei. Boabele de cafea sunt cultivate la o altitudine de 1.700 până la 2.600 de metri deasupra nivelului mării și sunt recoltate între octombrie și noiembrie. Cafeaua se spală și se usucă la soare înainte de a fi prăjită. Producția de cafea din Tanzania a crescut cu peste 20% în ultimii ani și este de așteptat să continue să crească. Țara are un potențial mare pentru producția de cafea de înaltă calitate.
Înființată în 1989, Shimilangwada este a doua cea mai veche fermă din regiunea Songwe. Când este timpul recoltării, boabele de cafea sunt selectate manual și sortate în loturi; Procesul începe prin indepartarea oricăror cireșe sub/supracoapte, împreună cu orice materie străină, cum ar fi bețișoare sau pietriș. În continuare, cafeaua este decorticata mecanic îndepărta stratul exterior, de boabe și sortată în funcție de densitate. Apoi, cafeaua este pusă în rezervoare de fermentație pentru a îndepărta mucilagiul rămas. Boabele rămân aici între 24 și 72 de ore și sunt verificate în fiecare dimineață, în funcție de temperatura atmosferică. Odată ce fermentația este completă, boabele sunt spălate în apă curată rece la stația de spălare a fermei, înainte de a fi transferate pe paturi ridicate pentru a se usca.