Cafea specialitate Indonezia No 15, cafea proaspat prajita -

Cafea specialitate Indonezia No 15, cafea proaspat prajita

69,90 lei129,90 lei

Cafea specialitate Indonezia Single Origin

Note de degustare: GUST de nugat de nuci, papaya, pepene galben, mure, cu note de suc de cirese, ceai negru si grepfruit. Aciditate usoara.
Metoda de procesare: Washed
Scor SCA: 87
Tara: Indonezia
Ferma: Cooperativei Koerintji Barokah Bersama, regiunea Kerinci
Altitudine: 1400m-1700m
Sortiment: Sumatra Kerinci Gunung Tujuh

SKU: Nu se aplică Categorii: , Etichete: , , , , , ,

Cafea specialitate Indonezia Single Origin. Cafelele indoneziene sunt clasificate în funcție de regiunea lor de origine: cafelele Sumatra sunt pământoase; Cafelele javaneze sunt cu nuci; Cafelele Sulawesi sunt fructate; Cafelele din Bali sunt florale; Cafeaua Papua are un strop de nuci. În Indonezia, cafeaua este adesea savurata cu gustări tradiționale, cum ar fi prăjituri, prăjituri sau pâine. Cele mai populare băuturi de cafea sunt cafeaua neagră (kopi hitam) și cafeaua cu gheață (kopi panas). Kopi hitam este făcut din cafea prăjită întunecată, în timp ce kopi panas este făcut din cafea prăjită medie. Boabele de cafea indoneziene sunt cunoscute pentru dulceața și gustul lor fin.

Cei 320 de membri ai Cooperativei Koerintji Barokah Bersama trăiesc și cresc pe un platou care se află la poalele Muntelui Kerinci de pe insula Sumatra. Muntele Kerinci este unul dintre numeroșii vulcani din Inelul de Foc al Pacificului, o serie de 452 de vulcani în formă de potcoavă, care face parte dintr-un dans aproape constant de erupții și mișcări ale plăcilor. Erupțiile istorice ale Muntelui Kerinci au asigurat că zona înconjurătoare este luxuriantă și verde, cu o cantitate profundă de sol vulcanic fertil.

Indonezia este cunoscută pentru procesul său unic „Wet Hulled” (Giling Basah). Dupa ce loturile sunt complet spălate, cafeaua este decorticata și apoi lăsată să fermenteze peste noapte în găleți. Se spală a doua zi și se agită pentru a îndepărta mucilagiul. Cafeaua se usucă mai întâi pe terase. Ulterior, este transferata pe paturi ridicate. Paturile sunt amplasate în cupole pentru a proteja cafeaua de ploaie sau de razele solare puternice. Când este uscată, cafeaua este sortată manual.

Greutate Nu se aplică
Gramaj

500g, 1000g

Macinatura

Boabe, Espresso, Filtru, Ibric, Moka Pot

Shopping Cart