cafea de specialitate burundi

Cafea de specialitate Burundi

Producând cafele care variază de la soft, florale și citrice dulci până la ciocolată și nuci, Burundi oferă mai putine profiluri de arome regionale distincte, dar diversele sale cafele captează interesul companiilor de specialitate.

Burundi cultivă cafea abia din anii 1930 și a durat ceva timp pentru ca cafelele sale speciale să ajungă pe radarul cunoscătorilor. Sectorul cafelei s-a confruntat cu instabilitatea politică și provocările climatice, iar Burundi fiind o țară fără ieșire la mare, este dificil să livreze cafea cumpărătorilor internationali, fără ca specificatiile de calitate să sufere în mod semnificativ.

Robusta crește prin cateva zone mici, dar majoritatea recoltei este Arabica – Bourbon spălat, Jackson sau Mibirizi, cultivat în mare parte organic, deoarece fondurile pentru îngrășăminte chimice sau pesticide nu au fost disponibile.

Există aproximativ 600.000 de mici agricultori cu câte 200-300 de arbori fiecare, care în mod normal cresc și alte culturi alimentare sau țin animale. Cultivatorii livrează la stațiile de spălat. Aceste statii sunt membre Sogestals – firme de management care se ocupa de aspectele de transport si cele comerciale.

BURUNDI KEY FACTS
PROCENT DIN PIAȚA MONDIALA 0,14%
RECOLTA februarie-iunie
PROCES Spălată, cea mai mare parte
PRINCIPALE TIPURI 96% Arabica Bourbon, Jackson, Mibirizi, 4% Robusta
CLASAMENTUL MONDIAL CA PRODUCĂTOR pe locul 30

Burundi crește în principal Bourbon, care a fost introdus pe insula Reunion de misionarii francezi.

Cafea Burundi Mumirwa

Acest Sogestal se află în vest, în munții Kumugaruro, la sud-vest de Parcul Național Kihira. Altitudinile mari oferă condiții perfecte pentru cultivarea cafelei.

Cafea Burundi Kirimiro

Aproape de Gitega in centrul tarii, zonele acoperite de acest Sogestal au statii de spalat la cea mai mare altitudine din Burundi.

Cafea Burundi Kayanza

Regiunea Kayanza este situată în nordul Burundii, care este aproape de granița cu Rwanda. Boabele de cafea de aici sunt în mod tradițional de foarte bună calitate.

Cafea Burundi Ngozi

Regiunea de nord a provinciei Ngozi a fost unul dintre succesele majore ale industriei de cafea de specialitate din Burundi în ultimul deceniu. În ciuda, sau poate din cauza, îndepărtarea lor față de orice oraș important, cultivatorii de cafea din Ngozi sunt cunoscuți pentru inovația, tenacitatea și spiritul lor. Boabele de cafea cultivate în fermele mici de familie sunt vândute la stațiile de spălat (Ex: Mubuga Washing Station) unde sunt procesate și clasificate cu grijă meticuloasă.

Cafea specialitate Burundi No 9, cafea proaspat prajita
Desi marea majoritate a cafelei din Burundi este procesata prin spalare la Statiile de Spalare, cafeaua Burundi No 9, este una dintre foarte putinele cafele din Burundi, procesata Natural.

Asculta un rezumat al articolului

Shopping Cart