Cafea specialitate Ethiopia Single Origin. Profilul de aromă al cafelei etiopiene poate varia în funcție de locul în care a fost cultivată. În general, tinde să aibă note de fructe și condimente, care se pot datora altitudinii la care sunt cultivate sau modului în care sunt procesate. Etiopia este una dintre țările care produce cele mai bune boabe de cafea. Boabele de cafea etiopiene sunt cunoscute pentru gustul și aroma lor intensă. Boabele de cafea sunt uscate natural printr-o tehnică numită „dry-process” care le conferă un gust unic.
Calitatea exceptionala a cafelei etiopiene se datoreaza unei combinatii de factori. Diversitatea genetica a soiurilor de cafea inseamna ca gasim o diversitate de aroma, chiar si intre (sau in interiorul) fermelor cu conditii de crestere si procesare similare. Pe langa soiuri, metodele de prelucrare contribuie si la calitatea finala. Ultimele ingrediente cheie pentru o cafea excelenta in Etiopia sunt traditiile producatoare care au creat diversitatea genetica, infrastructura de procesare si cafeaua excelenta de care ne bucuram astazi.