Cafea specialitate Kenya No 13, cafea proaspat prajita -

Cafea specialitate Kenya No 13, cafea proaspat prajita

69,90 lei129,90 lei

Cafea specialitate Kenya Single Origin
(Ghid de cumparare cafea de specialitate Africa)

Note de degustare: GUST dulce, floral si fructat de mure, struguri rosii, note de ciocolata neagra. Aciditate fructata de mar.
Metoda de procesare: Washed
Scor SCA: 87.5
Tara: Kenya (harta cafea)
Ferma: cooperativa Kenya Slopes of 8, regiunea Kirinyaga
Altitudine: 1700m – 1900m
Sortiment: Slopes of 8 Kirinyaga

SKU: Nu se aplică Categorii: , Etichete: , , ,

Cafea specialitate Kenya Single Origin. Cel mai popular tip de cafea kenyană este Arabica, care are o aromă mai complexă decât Robusta sau Peaberry. Este adesea cultivat la altitudini mari și are un corp foarte dens și greu. Are o aromă bogată, plină, cu note de ciocolată și nuci. Cafelele kenyene sunt de obicei cu corp ușor, cu o aciditate ușoară și aromă de pământ.

Industria cafelei din Kenya este o poveste de succes. A început să crească la începutul anilor 1990, când cafeaua a fost reclasificată dintr-un produs agricol într-o cultură comercială. Acest lucru a dus la creșterea investițiilor și a producției, ceea ce a dus la creșterea exporturilor de la 8.000 de tone în 1992 la peste 50.000 de tone până în 2007. Kenya este acum unul dintre primii trei producători de cafea la nivel mondial și a reușit să producă boabe Arabica de înaltă calitate pentru export. in jurul lumii.

Cafeaua Slopes of 8 este procesată urmând metoda tradițională kenyană de fermentare de 24 de ore, spălare și înmuiere finală. În cazul acestor opt fermieri, prelucrarea s-a făcut la scară mult mai mică decât în sistemul de cooperare cu marile fabrici, pe utilaje pe care le au în curțile proprii. În funcție de condițiile meteorologice, uscarea durează aproximativ 14 zile pentru a fi corespunzătoare, pe mesele pe care le-au construit ei înșiși. Producătorii primesc sprijin pe parcursul tuturor etapelor procesului de producție.

Proiectul Slopes of 8 grupează opt fermieri de pe dealurile învecinate de pe versanții Muntelui Kenya din regiunea Kirinyaga. Ei au fost selectați pentru acest proiect, pe baza unor criterii. Boabele de cafea de la acești opt fermieri au fost prelucrate pe terenul propriu, nu la o moară umedă centrală, unde în mod normal toată producția de la diverși fermieri este procesată împreună.

Greutate Nu se aplică
Gramaj

500g, 1000g

Macinatura

Boabe, Espresso, Filtru, Ibric, Moka Pot

Shopping Cart