cafea de specialitate kenya

Cafea de specialitate Kenya

Kenya oferă unele dintre cele mai intens aromate si puternic acide cafele din lume. Aromele variază subtil de la o regiune la alta, dar cele mai multe prezintă note complexe de fructe și fructe de pădure, aciditate de citrice și texturi suculente și bogate.

Doar aproximativ 330 de ferme din Kenya sunt proprietăți de 15 hectare sau mai mult. Puțin peste jumătate dintre producătorii de cafea sunt mici proprietari, cu doar câteva hectare de teren fiecare. Acești mici proprietari sunt grupați în fabrici care aparțin societăților cooperative, fiecare fabrică primind recolta de cafea de la sute, până la câteva mii de producători.

Kenya crește Arabica, în special soiurile SL, K7 și Ruiru. Majoritatea boabelor de cafea sunt spălate pentru export. De obicei boabele mai mici de cafea sunt procesate natural si consumate în Kenya. Odată procesate, majoritatea boabelor de cafea sunt comercializate printr-un sistem de licitație săptămânală, în care exportatorii liciteaza pe mostre pe care le-au testat săptămâna precedentă. Deși aceasta metoda este încă sensibilă la fluctuațiile pieței de mărfuri, prețurile la licitație recompensează cafeaua de cea mai bună calitate și oferă astfel stimulente pentru producători să își îmbunătățească practicile agricole și calitatea cafelei.

KENYA KEY FACTS
PROCENT DIN PIAȚA MONDIALA 0,52%
RECOLTA Cultură principală octombrie-decembrie; recoltă mică aprilie-iunie
PROCESE Spălate, Naturale
TIPURI PRINCIPALE Arabica SL 28, SL 34, K7, Ruiru 11, Batian
CLASAMENTUL MONDIAL CA PRODUCĂTOR pe locul 18

Cafea Kenya Marsabit

Marsabit nu cultivă suficientă cafea pentru a exporta, dar este singura zonă din Kenya unde s-au găsit Rubiaceae sălbatice. Studiul și conservarea fondului genetic al cafelei din aceste păduri vor aduce beneficii cafelei în întreaga lume.

Cafea Kenya Meru

Pe dealurile estice ale Muntelui Kenya, Mem are soluri organice bogate și precipitații moderate care susțin creșterea soiurilor K7 și SL.

Cafea Kenya Kirinyaga

Pe versanții Muntelui Kenya, altitudinile și sezonul ploios de două ori pe an din Kirinyaga sunt perfecte pentru o cafea de calitate foarte buna. Cele mai comune soiuri aici sunt SL 28 și SL 34.

Cafea Kenya Embu

Cu soluri vulcanice profunde, roșii și două anotimpuri ploioase distincte, Embu este dominat de fabrici și societăți care cultivă un amestec de soiuri.

Cafea Kenya Nyeri

Dominate de fabrici și societăți cooperative și remarcate pentru precipitațiile scazute, zonele din jurul Nyeri sunt renumite pentru cafeaua lor de înaltă calitate, în mare parte din soiurile SL.

Asculta un rezumat al articolului

Shopping Cart