Cafea de specialitate Ethiopia Single Origin. Profilul de aromă al cafelei etiopiene poate varia în funcție de locul în care a fost cultivată. În general, tinde să aibă note de fructe și condimente, care se pot datora altitudinii la care sunt cultivate sau modului în care sunt procesate. Etiopia este una dintre țările care produce cele mai bune boabe de cafea. Boabele de cafea etiopiene sunt cunoscute pentru gustul și aroma lor intensă. Boabele de cafea sunt uscate natural printr-o tehnică numită „dry-process” care le conferă un gust unic.
Această cafea provine din sud-vestul Etiopiei – mai exact din patru zone: Woredas: Jimma, Illubabor, Bench Maji și Keficho Shekicho. După recoltarea boabelor roșii și coapte, acestea sunt duse la o stație de procesare din apropiere de unde începe procesarea naturală. Aici, cafeaua este inca o data selectată și expusă la soare, pe așa-numitele „Paturi de uscare africane”. Procesul de uscare poate dura până la 14 zile. Pentru a reduce în mod omogen umiditatea la aproximativ 12% cafeaua este intoarsa de mai multe ori pe zi. Odată ce umiditatea ideală este atinsă, începe procesul de decorticare uscată.
.