harta cafea ethiopia

Cafea de specialitate Ethiopia

Amestecul complex de specii și soiuri care sunt originare din Etiopia oferă acestor cafele potențialul lor pentru arome unice. Sunt renumite pentru aromele florale, de plante și de citrice, neobișnuit de distincte și fine.

Etiopia este adesea considerata drept locul de naștere al cafelei Arabica, deși studii recente indică faptul că Sudanul de Sud ar putea avea și el dreptul de a revendica acest titlu. Etiopia nu are foarte multe ferme de cafea – ele sunt fie denumite grădină, pădure, semi-pădure sau plantație – dar aproximativ 15 milioane de oameni sunt implicați în procesul de producție a cafelei, de la culegere până la export. Cafeaua crește sălbatic, produsă în mare parte de fermierii de subzistență, care o vând doar timp de câteva luni în fiecare an.

Etiopia are o biodiversitate de specii și soiuri care nu se găsește în altă parte, cu multe încă neidentificate. Datorită amestecului de soiuri Heirloom cultivate – cum ar fi Moka și Geisha – boabele de cafea din Etiopia sunt adesea lipsite de uniformitate în dimensiune și formă. Schimbările climatice eradică specii sălbatice de arbori de cafea care ar putea deține chei genetice pentru supraviețuirea cafelei. Gama genetică uriașă de soiuri locale Heirloom poate fi cheia pentru a asigura viitorul cafelei la nivel mondial.

ETHIOPIA KEY FACTS
PROCENT DIN PIAȚA MONDIALA 4,5%
RECOLTA octombrie-decembrie
PROCESE Spălate și naturale
PRINCIPALE TIPURI Arabica, soiuri autohtone Heirloom
CLASAMENTUL MONDIAL CA PRODUCĂTOR pe locul 5

Cafea Ethiopia Sidamo

Zona luxuriantă și verde Sidamo este variată ca peisaj. Produce cafele cu o gamă largă de arome complexe – uneori fructe și citrice, alteori nuci și plante.

Cafea Ethiopia Yirgacheffe

In această zonă mică din vecinatatea regiunii Sidamo crește unele dintre cele mai bune cafele etiopiene. Cafelele de aici au adesea note usoare de lămâie și caracteristici florale, cu o textură ușoară și o dulceață bine echilibrată.

Cafea Ethiopia Guji

Aceste zone produc atât cafea spălată, cât și din cea procesată natural. Cele mai bune selecții sunt adesea mai pline ca textură, mai dulci și cu un gust mai sălbatic decât cafelele din Sidamo și Yirgacheffe.

Cafea Ethiopia Limu Djimmah

Cafeaua din această zonă este exportată în mod normal ca „Limu” dacă este spălată și „Djimmah” dacă este procesată în mod natural. În general mai slabe decât cafelele de la Sidamo, există însă o gamă largă de calități disponibile aici.

Cafea Ethiopia Harar

Această regiune este uscată, fierbinte și aproape deșertică. Cafeaua produsă aici are adesea o aromă de pământ. Cele mai apreciate boabe au arome de afine și fructe, iar aproape toată cafeaua Harar este procesată în mod natural.

Asculta rezumatul articolului

Shopping Cart