Cafea specialitate Guatemala Single Origin. Cafeaua din Guatemala este un tip de cafea care a fost cultivată în Guatemala de secole. Este una dintre cele mai bune cafele din lume și are o aromă distinctă. Boabele de cafea din Guatemala sunt de obicei exportate în alte țări unde sunt prăjite și vândute ca produs finit. Cafeaua a fost introdusă în Guatemala de către spanioli în perioada colonială, dar abia la sfârșitul secolului al XIX-lea producția a devenit mai răspândită. Primele plantații de cafea din Guatemala au fost înființate de germani. Boabele de cafea din Guatemala sunt, de obicei, prăjite medii spre închise, cu gust de fructe, nuci, ciocolată.
Amplasat in nord-vest, la granita cu Mexic, Huehuetenango a devenit unul dintre cele mai cunoscute zone de cultivare a cafelei din tara.Cele mai izbitoare trasaturi ale peisajului sau sunt cei 37 de vulcani, multi dintre ei fiind inca activi. Acesti vulcani nu numai ca sunt atragatori pentru calatori de descoperit, dar si marcheaza caracterele distincte care se regasesc in cafelele din Guatemala.Inaltimea in aceasta arie ajunge de la 300 la 3850 de metri, creand un microclimat cu conditii ideale pentru cultivarea cafelei. Datorita altitudinii ridicate, aceste boabe se dezvolta mai lent decat de obicei, avand o densitate mai mare, adica construirea unui nucleu foarte dur. Impreuna cu densitatea mai mare vine o abundenta complexa de arome citrice si fructuoase care pozitioneaza cafeaua din Huehuetenango ca fiind una dintre cele mai bune cafele gourmet in lume.