Cafea specialitate Papua No 14, cafea proaspat prajita

69,90 lei129,90 lei

Cafea specialitate Papua Single Origin

Note de degustare: GUST dulce, fructat de mure, rosii verzi, ciocolata amaruie, complex si foarte proaspat. Aciditate usoara.
Metoda de procesare: Washed
Scor SCA: 84
Tara: Papua Noua Guinee
Ferma: plantatia Sigri A +17
Altitudine: 1550m
Sortiment: Sigri

SKU: Nu se aplică Categorii: , Etichete: , ,

Cafea specialitate Papua Noua Guinee Single Origin. Industria cafelei din Papua Noua Guinee a început în 1950, când un grup de australieni au introdus plante de cafea din Java. Producția de cafea a fost preluată apoi de japonezii care migraseră în Papua Noua Guinee după al Doilea Război Mondial și căutau culturi alternative pentru a crește. Este, de asemenea, una dintre cele mai diverse, cu sute de soiuri de arome și origini.

Cafeaua Papua Noua Guinee are un gust unic, care este foarte diferit de alte tipuri de cafea. Are gust de ciocolată neagră, caramel și cacao, cu note de vanilie și fructe. Cafelele din Papua Noua Guinee sunt, de asemenea, cunoscute pentru netezimea și lipsa de amărăciune. Boabele de cafea din Papua Noua Guinee sunt cultivate într-o regiune care are unele asemănări cu alte regiuni de cultivare a cafelei, dar are și unele diferențe cheie. Zonele joase sunt de obicei mai umede decât alte regiuni, care pot produce boabe de cafea de calitate superioară datorită sezonului de creștere mai lung.

Plantatia Sigri a fost una dintre primele ferme care a început cultivarea profesională a cafelei. Toate plantațiile sunt arabice, concentrându-se pe soiurile tipice care provin din semințele ”Blue Mountain” din Jamaica. Combinația de sol vulcanic fertil, zona climatica răcoroasă și precipitațiile ample creează mediul ideal pentru creșterea cafelei de înaltă calitate. Cafeaua din zona Sigri are note fructate și un gust clasic, placut exotic. Sigri este recunoscută la nivel internațional ca producând o cafea gourmet egală cu cea mai bună din lume de mai bine de 20 de ani. Toate plantațiile sunt exclusiv Arabica, concentrându-se pe soiurile Typica.

Procesul de fermentare se întinde pe o perioadă de trei zile, intrerupt la fiecare 24 de ore prin spălare. Spre deosebire de alte cafele procesate prin spălare, procesul Sigri urmează acest lucru printr-o scufundare totală în apă pentru o zi suplimentară, ceea ce creează un profil unic de aromă. Toată cafeaua Sigri este uscată la soare pentru a spori și mai mult aroma. Urmează condiționarea atentă, decojirea, clasificarea și sortarea.

Greutate Nu se aplică
Gramaj

500g, 1000g

Macinatura

Boabe, Espresso, Filtru, Ibric, Moka Pot

Shopping Cart