Cafea specialitate Rwanda Single Origin. Cafeaua din Rwanda este cunoscută pentru gustul său fructat, floral și dulce. Cel mai comun tip de cafea din Rwanda este Arabica, care este o specie de cafea care are un conținut scăzut de cofeină. Cafeaua pe care o bem nu este doar o băutură, este produsul secolelor de tradiție și cultură. Originile cafelei sunt în Etiopia, dar astăzi este cultivată în peste 50 de țări din întreaga lume. Este o poveste complexă care implică istoria colonizării și a rutelor comerciale. Cafeaua a fost cultivata în Rwanda de mult timp, iar țara a devenit unul dintre cei mai mari exportatori de cafea. Producția de cafea a țării poate fi urmărită încă din anii 1850.
Rwanda produce peste 1 milion de pungi de cafea pe an, ceea ce o face unul dintre cei mai mari producători de pe continentul african. Țara produce aproximativ 10% din exporturile totale de cafea ale Africii și este, de asemenea, producătorul numărul unu în Africa pentru boabe de cafea de specialitate. Stația de spălat cafea Simbi este situată în cartierul Huye Hills din Provincia de Sud a Rwandei.