Cafea de specialitate Rwanda

Cafelele din Rwanda sunt adesea unele dintre cele mai soft, dulci și mai florale cafele din Africa de Est – delicat echilibrate și câștigând rapid inimile iubitorilor de cafea din întreaga lume.

Primii arbori de cafea din Rwanda au fost plantati în 1904, iar exportul de cafea a început în jurul anului 1917. Altitudinile mari și precipitațiile constante creeaza premisele ca potențialul de calitate al boabelor de cafea sa fie foarte mare.

Aproximativ o parte din veniturile din export ale țării provin acum din industria cafelei, așa că aceasta industrie a devenit recent un vehicul pentru guvern pentru a îmbunătăți condițiile socio-economice ale cetatenilor din Rwanda. A fost o explozie al numărului de stații de spălat si procesat cafea construite în toată țara, oferind celor 500.000 de mici exploatații, acces mai ușor la resurse și instruire.

Una dintre provocările cele mai importante ale cafelei din Rwanda este defectul „cartofilor” – o bacterie care poate face ca boabele de cafea să aiba miros și gust de cartof crud. Cu toate acestea, dominația copacilor bătrâni din soiul Bourbon și combinația dintre altitudini mari și sol bogat, ne asigură ca boabele de cafea Rwand-eze încă sunt unele dintre cele mai bune de pe piață.

RWANDA KEY FACTS
PROCENT DIN PIAȚA MONDIALA 0,16%
RECOLTA Arabica martie-august; Robusta mai-iunie
PROCESE Spălate, unele naturale, unele honey
PRINCIPALE TIPURI 99% Arabica Bourbon, Caturra, Catuai; 1% Robustă
CLASAMENTUL MONDIAL CA PRODUCĂTOR pe locul 29

Cafea Rwanda din Provincia Vest

Districtele de-a lungul Lacului Kivu sunt în legătură cu unele dintre cele mai faimoase stații de spălat din Rwanda, producând constant cafele complexe, florale, elegante, suculente de cea mai înaltă calitate

Cafea Rwanda din Provincia Sudica

Înălțimile mai înalte ale provinciei de sud a Rwandei produc cafele cu arome florale sau citrice clasice și texturi cremoase delicate – subtile și dulci. De aici este si sortimentul nostru de cafea Rwanda, procesat Honey, in zona Huye.

Cafea Rwanda din Provincia Estica

Zona de sud-est al Rwandei găzduiește un numar mare de mici stații de spălat și ferme mici, care încet isi câștigă o reputatie pentru cafele cu note bogate de ciocolata si fructe de padure.

Cafea Rwanda din Provincia de Nord

Citricele, fructele cu sâmburi, si notele de caramel ale cafelelor din sudul provinciei de Nord fac aceste cafele sa fie unele balasate și dulci.

Asculta rezumatul acestui text

Shopping Cart