Cafea specialitate Mexic Single Origin. Cafeaua mexicană a apărut la începutul anilor 1800, când francezii au introdus cafeaua în Mexic. Este, de asemenea, al doilea cel mai popular tip de cafea din America. Cafeaua mexicană este foarte diferită de alte tipuri de cafea, deoarece este mai închisă și mai tare decât alte tipuri de cafea.
Cafeaua mexicană a fost introdusă pentru prima dată în America de un soldat american pe nume John J. Arbuckle, care a fost staționat în Veracruz, Mexic, în timpul războiului mexicano-american din 1846 până în 1848. El a adus înapoi câteva pungi cu acest nou tip de cafea cu el când a s-a întors în Pennsylvania și a început să-l vândă sub numele său „Arbuckles”.
Cafeaua din Chiapas este renumita pentru aroma, intensitatea si corpul unic. De asemenea este cunoscuta ca avand arome fructate mai puternice decat alte cafele cultivate in alte regiuni din Mexic. In 1917, Miguel Moises a fondat Finca Monte Grande, administrata in prezent de a treia generatie a familiei. Finca Monte Grande are o traditie excelenta in procesarea cafelei cultivata la umbra.